Over two acres of adjoining site is master planned to accommodate three generations of one family.  The site design is based on Feng Shui principles and its radial dial on cardinal axis.  Their goals are to have strong visual connections to the natural surroundings via large windows with good cross ventilation within the residence.  This semi-retired traveling couple had a modest goal of creating a spacious one-bedroom house.  We integrated sustainable building systems such as installing photovoltaic panels on standing seam metal roofs, designing a very high R-value unvented roof assembly, highly insulated walls, radiant flooring throughout with ample ventilation below the residence for cooling and high solar reflectivity rated glazing in the window systems.   The use of natural materials with low to no VOCs was also a priority.  Completed in 2013.  Located in Pleasanton, California.